Naaktfietsen

Genieten van de lucht in beweging.

Naaktfietsen in de vrije natuur is heerlijk vanwege het uitzicht, het gevoel op je zadel en vanwege de lucht in beweging rondom je. En laat ik voor overdag de zonnestralen op je huid en in de nacht de verkoelende wind (in de zomer) niet vergeten.

Wel vraagt naaktfietsen stevig om een geschikte omgeving daarvoor. Even door de winkelstraat, het stadsplansoen of door de finexwijk is geen goed idee en ongeschikt; zelfs als het rustig is. Maar waar kan het dan wel op geschikt zijn:

1. In voldoende grote natuurgebieden met verharde of onverharde paden waar het erg rustig is;

2. Op het naaktstrand of op duinwegen achter het naaktstrand (onverhard, niet openbare weg); bvb op Schiermonnikoog, enz;

3. Tijdens late avond/nacht in voldoende grote natuurgebieden;

4. Op Naturistische resorts in binnen en buitenland.

Wees verstandig en kies voor een zo rustig mogelijke route en tijdstip. Doe je korte broek onder je snelbinders en je shirt in je fietstas. Even afstappen en je korte broek aandoen is dan zo gepiept.

Als je een tegenligger ontmoet, fiets dan door en ga niet raar of angstig doen. Je bent naakt aan het recreƫren in een geschikt gebied en hebt geen kwaad in de zin. Niks mis mee. In het donker met felle fietslamp is er vaak toch niks te zien ook. Dus fiets door.










Belangrijk is wel dat er een bepaalde minimum temperatuur is zodat je niet totaal verkilt. Minimaal 23°C zonder veel wind / zonder koude wind is comfortabel. Zelfs een klein buitje kan dan heerlijk zijn.

Neem altijd iets zoets mee om te kunnen happen. Banaan, nakd bars, snoep bvb. En een flesje drinken of gewoon water. Ook een money belt of schoudertas kan handig zijn; ook als je bijvoorbeeld je fietstocht combineert met een wandeling. En ook een extra zaklamp kan dan verstandig zijn: voor op de fiets als je voorlamp onvoldoende licht geeft of voor de wandel combi.

Als het erg heet is in de nacht kan het lekker zijn om jezelf fietsend nat te maken met je waterfles. De lucht in beweging en verdamping maakt het dan een waar afkoelfeest!