Naakt gezonder met sporten

In algemene zin is naakt sporten prettiger vanwege het zweten en bewegen. Je wordt niet kletsnat, krijgt geen wringende, stinkende natte kleding die je later met moeite moet uittrekken.

Naakt sporten is heerlijk, want je beweegt makkelijk, je voelt je fris en energiek. De lucht/wind over je lichaam voegt daar een prettige tinteling aan toe en zonlicht maakt het prettig en vrolijk.

Dat maakt wandelen, fietsen, hardlopen en zwemmen tot een heerlijke bezigheid. Maar ook fitnessen, voetbal, volleybal, jeu de boules, enzovoort.

Pure wedstrijden en (dus) contactsport wellicht niet, maar je kan je afvragen of die sporten wel zo gezond zijn. Ze leiden vaak tot overtredingen, blessures en hooliganisme. Niet echt gezond, niet sociaal en dus ongezond; ook voor naakt.

Sportkleding is vaak geverfd en synthetisch en zo in directe zin (huidcontact) en indirecte zin (zweten oplossen verfstoffen in huid) erg ongezond! Het leidt tot huidirritatie, verbranding van de huid of tot huidkanker. Ook daarom is naakt sporten gezonder.

Wel is een goede temperatuur/weersgesteldheid belangrijk bij naakt sporten. Dat is nodig voor warme spieren en om blessures te voorkomen. Tegelijkertijd kan je immuunsysteem juist wel weer opbloeien bij minder ideale temperaturen of weersgesteldheid.

Juist voor meer weerstand, gezondere huid, minder blessures en meer genieten op sociaal verantwoorde wijze is naakt sporten dus echt gezonder!